참고자료

[광우병] 일본, 미국산 쇠고기 수입조건 완화할 듯

일본 정부가 미국산 쇠고기 수입위생조건을 현행 20개월 미만에서 30개월 미만으로 완화할
가능성이 높아졌습니다.

일본의 전문가 패널은 9월 5일 수요일 미국산 쇠고기 수입위생조건의 연령조건을 20개월령에서 30개월령으로 완화할것을 권고했다고 합니다.

이러한 권고는 미국, 캐나다, 프랑스, 네덜란드산 수입쇠고기에 적용될 것으로 예상됩니다.

일본정부의 미국산 쇠고기 수입제한 월령 완화는 지난 2008년 이후 지속적으로 예상되어
왔지만 아직까지 실행에 옮겨지지 않고 있습니다. 이러한 사실로 미루어 일본의 협상 수완과
기술이 한국과 비교할 수 없을 정도로 노련하다고 판단할 수 있습니다.

—————————————————————————-


Japan panel favors relaxing US beef import limits




TOKYO (AP) — Japan is moving toward relaxing restrictions on American beef imports, which had been limited because of fears about mad-cow disease.


A panel of experts recommended Wednesday that imports of beef from cows up to 30 months old be allowed, up from the current 20 month age limit.


The proposed change applies to beef imports from the U.S., Canada, France and the Netherlands.


The panel’s finding will go to the Health Ministry, which will invite comments from the Japanese public before a change is implemented. That could be later this year or early next year, a panel official said.


Japan banned U.S. beef imports in 2003, after the fatal brain disease was discovered there. In 2005, Japan allowed imports of beef 20 months or younger.

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다.

다음의 HTML 태그와 속성을 사용할 수 있습니다: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>